Bigger Picture
Europa kampt momenteel met een van de grootste vluchtelingen- en migranten-crisissen die ze ooit gekend heeft. De lidstaten kunnen de meer dan een miljoen mensen, die in 2015 de Europese grenzen overstaken, met moeite opvangen. Ondanks de hevige media-aandacht die dit onderwerp wereldwijd krijgt, is er toch nog een enorm deel van de Europese bevolking, vooral jongeren, dat nog niet beseft wat de omvang van deze crisis is en wat ze exact inhoudt.
Daarom lanceert de Internationale Organisatie voor Migratie een campagne die mensen bewuster moet maken van dit probleem. Via een reeks sociale, digitale, e-mail en print advertenties zal het publiek naar de campagne website iamamigrant.org worden doorverwezen. Daar kunnen gebruikers zich inschrijven, zich als vrijwilliger opgeven, geld doneren en verhalen lezen van migranten van over de hele wereld.
De campagne maakt gebruik van beelden van Europese plaatsen waarvan een een mooi detail wordt geaccentueerd in een Instagram interface, verbeterd door een typisch Instagram filter effect. De aandacht gaat daardoor onmiddellijk naar dit deel - een schitterend strand, een prachtige zonsondergang of architecturaal detail - van de foto. Pas daarna ziet men het volledige beeld waarin de harde realiteit van vluchtelingen en migranten schuilgaat.
Dit creatieve concept stuurt een duidelijke boodschap: “Het is tijd om naar het grotere plaatje achter Europa’s migratiecrisis te kijken”.
De campagne werd ontwikkeld door Ogilvy & Social.Lab België en wordt gelanceerd via banners, Instagram, e-mail en print advertenties.
Voor meer info, volg @iom_news en de hashtag #BigPictureEU op Instagram.
Credits
- Client: IOM – International Organization for Migration
- Agency: Ogilvy & Social.Lab Belgium
- Executive Creative Director: Mauro Rodriguez
- Creative Team: Troels J. L. Popp & Majken Gram
- Account Team: Alexia Baum
- Producer: Aurora Montes
- Designer: Pierre Lambreth
Over IOM
De in 1951 opgerichte Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is de leidende intergouvernementele organisatie op het veld van migratie en werkt nauw samen met gouvernementele, intergouvernementele en niet-gouvernementele partners. Met haar 162 lidstaten, en nog eens 9 observerende staten, en aanwezigheid in meer dan 100 landen, is de IOM geweid aan het promoten van humane en ordelijke migratie die iedereen ten goede komt. Dit doet ze door diensten en advies aan te bieden aan overheden en migranten.
De IOM tracht een geordende en menswaardige migratie te helpen verzekeren ten gunste van iedereen, om internationale samenwerking over migratiethema’s te bevorderen, om mee te zoeken naar praktische oplossingen voor migratieproblemen en om humanitaire bijstand te verlenen aan migranten in nood, ongeacht het over vluchtelingen gaat, ontheemde personen of andere, uit hun omgeving weggehaalde, personen. IOM’s Grondwet erkent expliciet de link tussen migratie en economische, sociale en culturele ontwikkeling, en het recht op vrijheid van verplaatsing van personen. Meer info op http://www.iom.int/ en https://www.facebook.com/iommigration